Schrijft en vertaalt jeugdboeken

In Transit

 
De razendsnelle ontwikkeling binnen de (medische) wetenschap fascineren me en ik ben ontzettend nieuwsgierig hoe de mensheid er aan toe zal zijn over pakweg tweehonderd jaar. Ik heb mijn fantasie daarover de vrije loop gelaten toen ik ‘In Transit’ schreef, een young adult verhaal dat zich afspeelt in het jaar 2275.
Marc Suvaal ontwierp de prachtige cover.
 
Een toekomstroman over (mede)menselijkheid

 

Zijn stem kwam nog een keer toen hij al uit zicht was.

‘Dat van die verdoving spijt me, G-1865. Het had niet mogen gebeuren. Ons protocol schrijft voor dat we onze proefdieren geen onnodige pijn mogen bezorgen.’

Met een schreeuw sprong ik overeind.

‘Ik ben geen proefdier! Ik ben geen aap! Ik heet Aag!’

Ik wachtte op zijn reactie maar er was alleen nog geruis.

 

Het is het jaar 2275. Rhyn B-71 en Levya C-35 hebben hun studies afgerond en staan voor de volgende fase in hun levensplan: het Bezinningsjaar. Hoewel ze worden geacht serieus na te denken over de toekomst beschouwen ze deze periode, net zoals de meeste jongeren, als een vakantie. Ze besluiten een illegale uitstap te maken naar het reservaat van de raadselachtige grauwers, een sterk op mensen lijkende apensoort.

Deze tocht heeft ingrijpende gevolgen, zowel voor de beide jongens als voor de grauwer die hun pad kruist. Een grauwer die veel meer op hen lijkt dan hen lief is en die zelfs een naam heeft.

Aag.

 

De toekomst waarin Levya en Rhyn geloofden wankelt, net zoals het verleden van Aag.